Tips bij het zoeken.

Als u uw eigen afstamming wil nagaan is het noodzakelijk te beginnen bij (over)grootouders die voor 1912 geboren zijn. Zijn ze later geboren dan is de kans dat ze in deze kroniek opgenomen zijn klein.
1. In het zoekveld links typt u de achternaam van de (over)grootmoeder. Hier ziet u dan in welke generatie die naam voorkomt. Als er meer zoekresultaten zijn moet u kijken welke de juiste is.
2. Klik in het menu links op deze generatie. En u moet een speciale zoekbalk gebruiken die u te zien krijgt als u gelijktijdig CTRL en f intypt. Die zoekbalk zit dan aan de onderkant in de browser (net boven de website). Hiermee zoekt u alleen in de gekozen generatie en niet in de hele website. Typ nadat u de juiste generatie gekozen hebt hier weer de naam in en je gaat vanzelf naar de beschrijving van het gezin. Hierbij staat ook het nummer van de vader waarvan uw (over)grootvader afstamt. 
3. Is dit nummer bv XI. 23 ga dan naar generatie XI en vul in de zoekbalk nu XI.23 in. U komt dan vanzelf bij de voorgaande generatie. Zo kunt u doorgaan tot u bij Theodorus Slangen uitkomt, de stamvader die rond 1600 in Nuth woonde.
4. U kunt ook zoeken op een datum (bv geboortedatum). Gebruik dan de volgende notatie
bv 12-5-1908 ( dus niet 12-05-1908 of 12 mei 1908)